Gogosi
Crema
Prima data incepem sa pregatim crema. Punem la fiert laptele, lasam deoparte 100 ml rece.
Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele rece, varsam peste laptele dat in clocot si amestecam in continuu cu un tel sa nu se prinda 6-7 minute.(daca s-au format cocoloase, pana e fierbinte trebuie amestecat cu mixerul.) Luam vasul de pe foc, batem albusurile spuma cu praf de sare, amestecam cu crema si lasam pe baie de aburi inca 5 minute sa fiarba.
Luam crema de pe foc, incorporam esenta de vanilie, o acoperim cu o folie alimentara din plastic si lasam sa se raceasca.
Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca.
Punem la fiert intr-o oala apa cu untul si sarea pana cand s-a topit untul.
Adaugam faina si amestecam foarte repede cu o ligura sa nu se lipeasca pana se incorporeaza bine. (6-7 minute)
Luam de pe foc amestecam putin cu mixerul sa se raceasca dupa care incepem sa adaugam ouale unul cate unul, amestecand cu mixerul foarte bine fiecare in parte, pana obtinem un aluat foarte fin.
Cu un posh formam gogosile lungi sau rotunde intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele (vor creste de 2 ori mai mari).
Introducem tava in cuptorul fierbinte la foc mediu spre mare si nu deschidem usa cuptorului, lasam sa se rumeneasca cca 20 minute, pana devin crocante.
Lasam si gogosile sa se raceasca, dupa care le taiem cate un capacel (nu se taie in doua in totalitate).
Umplem gogosile cu crema rece, dupa care ornam cu zahar pudra cu vanilie sau ciocolata topita,