Ecler

de MOKUSKA in Prajituri, 3 Aug 2014 | 5631 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gogosi

  • 450 g faina
  • 450 ml unt
  • 450 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 12 oua

Crema

  • 800 ml lapte
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 esente de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Prima data incepem sa pregatim crema. Punem la fiert laptele, lasam deoparte 100 ml rece. 

Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele rece, varsam peste laptele dat in clocot si amestecam in continuu cu un tel sa nu se prinda 6-7 minute.(daca s-au format cocoloase, pana e fierbinte trebuie amestecat cu mixerul.) Luam vasul de pe foc, batem albusurile spuma cu praf de sare, amestecam cu crema si lasam pe baie de aburi inca 5 minute sa fiarba. 

Luam crema de pe foc, incorporam esenta de vanilie, o acoperim cu o folie alimentara din plastic si lasam sa se raceasca.

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. 

Punem la fiert intr-o oala apa cu untul si sarea pana cand s-a topit untul.

Adaugam faina si amestecam foarte repede cu o ligura sa nu se lipeasca pana se incorporeaza bine. (6-7 minute)

Luam de pe foc amestecam putin cu mixerul sa se raceasca dupa care incepem sa adaugam ouale unul cate unul, amestecand cu mixerul foarte bine fiecare in parte, pana obtinem un aluat foarte fin.

Cu un posh formam gogosile lungi sau rotunde intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele (vor creste de 2 ori mai mari).

Introducem tava in cuptorul fierbinte la foc mediu spre mare si nu deschidem usa cuptorului, lasam sa se rumeneasca cca 20 minute, pana devin crocante.

Lasam si gogosile sa se raceasca, dupa care le taiem cate un capacel (nu se taie in doua in totalitate).

Umplem gogosile cu crema rece, dupa care ornam cu zahar pudra cu vanilie sau ciocolata topita,

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie