Duo profiterol

de Patty in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 3743 vizualizari

 

Caldura mare,mon cher!!!

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Crema de vanilie:
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr unt
  • sare
  • vanilie
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 300 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 1 ciocolata 85%grasime;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 lingurite cacao;
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 400 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 oua intregi;
  • 2 pastai de vanilie;
  • Topping:
  • sos de ciocolata;
  • frisca;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo profiterol:

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilia si untul. 

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit .

Inghetata de ciocolata se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,ciocolata si cacao care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.

Inghetata de vanilie se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,oua  si pastaia de vanilie care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.


Asamblarea: 
Se face pe farfurie 1-2 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 1-2 globuri mici de inghetata de vanilie si ciocolata. Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza sos de ciocolata.

La final se pune o umbreluta sau pai decorativ pentru design.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duo profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]