Dulceata din flori de salcam

de alinutzika in Conserve, 19 Mai 2012 | 4894 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune dulceturi. Anul trecut am facut-o prima data si am de gand sa o fac in fiecare an, pentru ca o ador.

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de salcam
  • 1,5 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu, pana siropul se leaga si scade la aproape jumatate. Dureaza aprox. 1,5 ore. Florile se curata si se spala, apoi se adauga in oala cu sirop. Se mai lasa o ora la foc mediu. Inainte de a-l lua de pe foc cu 5 minute, se adauga zeama de lamaie. Se pune dulceata in borcane curate si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam