Are un gust dulce-acrisor.............o nebunie!
Se taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g.
Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea indepartata. Cu un cutit bine ascutit se taie miezul feliilor de citrice si se pastreaza sucul scurs. Se cantarescte 350 g grapefruit si 250 g portocale pulpa cu suc.
Se amesteca zaharul cu plicul de gelfix si cu sarea de lamaie, se adauga fructele si se amesteca bine. Se aduce la fiert compozitia obtinuta amestecand continuu Daca trebuie se spumeaza de cateva ori. Se lasa sa fiarba in clocot cca. 5 minute amestecand mereu.
Dulceata se toarna imediat in borcane, se infileteaza capacele, se rastoarna borcanele si se lasa cateva minute sa stea pe capac.
In timpul racirii borcanele se mai rasucesc de cateva ori pentru ca bucatile de fructe sa se distribuie uniform.
1
Daca nu doriti sa folositi plicul de gelfix se poate inlocui cu inca 500 g zahar.