e bestiala!pentru prima data am facut si eu:))de fapt toate dulceturile:))
Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs.
Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi o punem la fiert la foc potrivit,se amesteca din cand in cand.Cand se formeaza spuma se ia cu o lingura sau cu o spumiera.
Se fierbe circa 1ora si 30 minute.
Intre timp se pregatesc borcanele,se spala bine si se pun la uscat.
Intr-o oala punem apa la fiert,se pun borcanele pe rand cu grija sa nu se sparga.Se lasa cateva minute la sterilizat si se scot pe un prosop curat.
Cand dulceata este gata se lasa putin sa se raceasca(10-15 minute) si se toarna in borcane.Se inchid bine si se intorc cu capacele in jos.
Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.
1
Cand turnam dulceata se pune o lama de cutit sub borcan pentru a nu se sparge.
2
Dulceata a iesit foarte buna,nu-i mai trebuia zahar.
3
Mie mi-au iesit 5 borcanele