Dulceata de gogonuci

de mimmi in Dulceata / Gem, 1 Sep 2011 | 4911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogonele (cherry)
  • 800 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • 25 ml esenta vanilie
  • 200 g nuci prajite in tigaie la foc mic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gogonuci:

Spalam foarte bine gogonelele si le punem intr-o oala. Adaugam zaharul,sucul de lamaie si apa cat sa le acopere. Se pune la fiert si dupa ce a scazut putin lichidul se adauga esenta si nucile. Se mai lasa sa fiarba pana se leaga siropul cca 50 de minute.

Se toarna fierbinte in borcane sterilizate,dupa care se intorc borcanele cu capul in jos pentru 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gogonuci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi