Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.
Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.
A doua zi, le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.
Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelstor 10 min, punem 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste usor, este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.
Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem cu capacul in jos, sub o patura, pana a 2 zi, sa se raceasca.
Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.