Dulceata de cirese

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 27 Iun 2011 | 5647 vizualizari

 

Cum va spuneam, am mai avut o surpriza: o ladita plina cu cirese (neprogramate, desigur :D). Aveam in plan si dulceata de cirese, dar nu asa curand. Imi place tare mult dulceata (cam de orice fel), dar acum sper sa fac pauza cateva zile :))).

 

INGREDIENTE

  • 5,5 kg cirese fara codite si samburi
  • 5 kg zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Spalam bine ciresele si le indepartam coditele. Apoi urmeaza munca cea grea: scoaterea samburilor. Eu am fost inspirata si pe iarna am achizitionat un aparat pentru scos samburii :)). Daca faceti dulceata pentru iarna, atunci merita cumparat. Daca nu il aveam cred ca mergeam la servici direct de langa oala cu dulceata :))))

Asezam intr-o oala cate un rand de cirese apoi un strat de zahar. Lasam cateva ore pana isi lasa sucul. Eu nu le-am lasat pentru ca era deja tarziu si chiar ca ma apuca dimineata facand dulceata :D.

Punem oala pe foc mic (eu am folosit si de aceasta data plita, pe care am pus-o sub oala) si lasam sa fiarba, indepartand spuma formata.

Cand incepe sa se lege siropul, verificam consistenta punand cateva picaturi pe o farfurie. Daca este prea subtire si curge, mai lasam sa fiarba. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea cateva clocote apoi stingem focul.

Punem dulceata in borbane spalate si sterilizate. Punem capacele si intoarcem borcanele pe capac. Acoperim bine si le lasam pana a doua zi sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit le depozitam langa restul dulceturilor facute pentru iarna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MIUTA 1

29.06.2011, 13:27

Bucataras Medi 1

29.06.2011, 20:43

Se vede ca esti gospodina, eu nu am facut deloc dulceata

Lau 1

01.07.2011, 17:00

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici