Dulceata de cirese

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 40973 vizualizari

 

Face parte din dulceturile cel mai usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3kg. de cirese
  • 3,250kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Alegi ciresele, le speli si le scoti samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.

Ciresele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita si se lasa pana a doua zi, ca sa-si lase putin sirop.

Se pun la fiert la foc potrivit sau se poate baga cratita la cuptor. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe farfurie si ramane inchegata, ca o bobita. Adica nu mai e siropul apos ....

Acum se adauga zeama de la lamiie, se amesteca inca 2-3 minute pe foc. Apoi se opreste focul.

Se pune in borcane calduta.

Se poate face si o cantitate mai mica dintr-o farfufie adanca plina cu varf de cirese si 1,250 kg. zahar (iese cam 1 kg de dulceata)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

LUK 1

22.06.2011, 18:01

delicioasa

adry88 1

28.06.2011, 15:25

horia 1

07.07.2011, 12:23

imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]