Dulceață de pepene galben

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 20 Aug 2012 | 3474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pepene galben (fără coajă),
  • 750 g zahăr,
  • 500 ml apă,
  • 100 ml oțet,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • zeama de la o lămâie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de pepene galben:

Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat. Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici. Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul. Se fierb câteva clocote, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se pun în siropul deja legat din 500 ml apă și zahăr. Se fierbe la foc mic până se leagă bine dulceața. La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și zeama de la o lămâie și se mai fierbe 1-2 minute. După ce se răcește se pune la borcane. Se pot fierbe în bain-marie pentru o bună etanșare a borcanelor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de lebenita sau pepene verde