Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

de Bucataras in Pui, 27 Apr 2016 | 38203 vizualizari

 

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o alternativa delicioasa!

 

INGREDIENTE

    • 500 gr ficat de pui
    • 500 gr inimi si pipote de pui
    • 200 gr pulpa de pui
    • cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel
    • sare si piper dupa gust
    • 4 oua, plus unul pentru pus deasupra
    • ulei si faina pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert organele:

  • 2 lingurite boabe de piper
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete:

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Scurge apa si lasa-le la racit.

Intre timp, toaca marunt verdeturile si pune-le intr-un castron incapator. Taie apoi cuburi mici carnea si organele de pui si pune-le deasupra. Poti sa le marunteti si intr-un robot de bucatarie.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, adauga ouale batute si omogenizeaza bine. Tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si faina sau cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Preseaza bine si pune deasupra oul batut.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana este inchegat bine. Lasa-l apoi sa se raceasca putin in tava si scoate-l pe un tocator ca sa se raceasca de tot.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Drobul de pui, aromat cu verdeturi proaspete, poate fi preparat cu sau fara oua fierte in interior si invelit in aluat de foietaj in loc de prapure. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui