Drob de post/vegetarian

de gatesteusor in Mancaruri de legume, 3 Mar 2015 | 12709 vizualizari

 

Acum ca am intrat in Postul Pastelui am decis sa postez cateva dintre retetele mele de post.
Una dintre aceste retete, chiar una preferata mie, este Drobul de post.
Plin de legume gustoase, satioase si sanatoase, acest drob este foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 telina
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2 cartofi
  • 200 gr de orez
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 200 gr de masline
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr de pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de post/vegetarian:

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata.

Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica capacul sau amesteca). Se opreste focul si se lasa acoperit, fara a se ridica capacul sau a se amesteca, inca 15 minute. Ar trebui sa se formeze mici cratere deasupra.

Se toaca marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, maslinele (fara samburi), patrunjelul. Dati morcovii si telina pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa uscata timp de 10 minute, apoi se pune ceapa verde si usturoiul, se mai lasa 5 minute si se da de pe foc.

Cartofii curatati se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu ceapa din tigaie, orez, pesment, legumele date pe razatoare, maslinele si se adauga si condimentele. Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena.

Aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30-40 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune in frigider timp de 4 ore. Doar dupa aceea este bun de taiat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de post/vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna