Cand am facut eu drobul de miel de Pasti, nu stiam ca existati si nu l-am pozat. Am gasit , in schimb, poze de la drobul facut la ziua mea.
Merge vinul langa, de minune!
Printre retetele de Pasti pe care le prepar se numara si aceasta reteta de drob de miel ...
Se spala bine organele in apa rece.
Organele de miel se taie pe lung, se spala in mai multe ape cu sare, apoi in apa in care punem putin otet si bicarbonat, frecandu-le pana se albesc.
Se pun la fiert in oala sub presiune, 15 minute, dupa care se racesc putin si se taie totul in cubulete mici.
Se toaca verdeturile marunt si se calesc in putin ulei cu apa, apoi se adauga peste organe. Se adauga cimbru, sare, piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine.
Prapurele se spala in cateva ape. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
1
Nu arunca matele, sunt foarte bune la drob si la borsul de miel
2
Drobul cu carnea tocata la cutit ( nu data prin masina ) e mult mai gustos, dar necesita mai multe oua.