Noua nu ne place drobul numai din maruntaie de miel asa ca-l mai "imbunatatesc".
Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu ei...nu-mi plac si gata).
Le punem intr-un castron si in uleiul ramas calim putin,ceapa si usturoiul verde.
Miezul de franzela il inmuiem in lapte si il stoarcem bine.
Tocam prin sita mare,maruntaiele,carnea tocata,ceapa si usturoiul,ficatul si painea inmuiata,adaugam ouale batute bine cu smantana,mararul si patrunjelul taiate nu foarte marunt,sare,piper si amestecam cu spor.Gustam si mai punem sare sau piper dupa gust si incorporam ouale fierte raiate in 4-8(adica mai mare).
Intr-o yena unsa cu unt punem prapurul intins bine(pe care l-am tinut in apa rece)asezam tocatura pe care o apasam bine sa scoatem aerul si tragem praporul peste sa o acoperim(cat ne ajunge).
Bagam la cuptor la foc mic si lasam pana capata o culoare maronie si trece testul scobitorii.
Pofta buna!!!!
1
de obicei mai pun si o buc. ficat de porc dar anul asta am uitat sa cumpar