Multumesc Miha si pentru acesta reteta
Pentru blat:
Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15 minute. Se lasa la racit fara a le suprapune.
Intre timp facem crema. Amestecam 2 linguri de zahar cu amidonul si turnam treptat 100 ml lapte rece, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon. Amestecam pana se ingroasa, iar apoi dam la racit. Untul il mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Adaugam treptat spuma de unt peste budinca racita si mixam.
Crema se imparte in trei parti si se umplu cele trei blaturi insiropate putin cu sirop de zahar.
Siropul se face astfel:
50 ml apa
50 g zahar
1 lingura coniac (optional)
Caramelizam zaharul si astingem cu apa. Lasam sa se racesca si amestecam din cand in cand sa se topeasca tot caramelul. cand s-a racit adaugam coniacul.
Ornam prajitura dupa preferinte (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la rece.