Dovlecel umplut cu rosii

de Anastasia in Mancaruri de post, 10 Feb 2010 | 7520 vizualizari

 

Aceasta mancare nu lipseste niciodata de pe mesele de sarabatori a unui Moldovean,cand este sezonul nu pierd ocazia sa prepar acest aperitiv deliciios :)

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel mare sau mijlociu
  • 4~5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura de patrunjel taiat marunt
  • 2 linguri otet
  • 25~30 gr. apa
  • 1 lingurita ulei de masline ( optional )
  • 2 picaturi miere de albine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu rosii:

Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei.

Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea .

Punem dovlecelul pe o scandura si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat , luam o rondela de rosie scoatem de pe ea coaja si o punem pe dovlecel.

Rulam dovlecelul si il punem pe o farfurie.

Dupa aceasta facem sosul din usturoiul pisat: apa+otet+ulei+2 picaturi de miere+patrunjel taiat marunt si stropim dovleceii cu aceasta compozitie . Acest aperitiv este foarte gustos si se serveste la mese festive precum si la o pofta de fiecare zi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de orez cu dovlecei