Dovlecel pane cu sos de usturoi

de Ubulika in Mancaruri de post, 24 Iul 2011 | 5246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • dovlecel
  • oua
  • cas
  • faina
  • sare piper

Sos de usturoi:

  • 3 catei mai mari de usturoi
  • 3- linguri de ulei
  • ( 125g) smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane cu sos de usturoi:

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata. Intr-un castron batem ouale cu furculita, punem putina sare si faina,omogenizam.Radem si putin cas.Ii tavalim prin compozitia cu oua si apoi ii punem in  ulei incins pana se prajesc; ii intoarcem pe o parte si pe alta.

Am ras usturoiul pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi l-am amestecat c-un praf de sare si am pus treptat si putin ulei. Am amestecat usturoiul impreuna cu uleiul pana cand a devenit aproape ca si o maioneza. Apoi am adaugat smantana  plus sare si piper.

 

TIPS-URI

1

dovleceii se pot pune cand sunt gata pe niste servetele de hartie ca sa absoarba excesul de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac scazut