Pane sau umpluti? Umpluti! Asa am facut ultimii dovlecei pe care i-am gasit la piata.:)
Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati.
Taiem o ceapa, si o punem la calit in ulei incins si o lasam 2-3 minute, dupa care adaugam carnea tocata, bulionul si lasam la calit 7-8 minute, timp in care amestecam din cand in cand. Daca dorti puteti adauga si din dovlecelul scobit (ceea ce am scos din dovlecei) taiat marunt si adaugat la calit impreuna cu carnea.
Adaugam sare, piper si putem stinge focul.
Luam cu lingura compozitie de carne si punem in fiecare jumatate de dovlecel. Punem dovleceii in cratita, adaugam 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 40-50 de minute.
Cand sunt gata, presaram cascaval dat pe razatoarea mica ( eu am avut cam putin) si mai lasam 5 minute la cuptor, apoi presaram patrunjel verde tocat marunt deasupra.
Pofta buna!
1
Adaugati mai mult cascaval, la mine s-a topit de tot :)