Este una din retetele preferate ale sotului, mai ales ca de fiecare data imi aminteste ca e prima mancare pe care i-am gatit-o :D si care i-a placut mult...
D'aia m-o fi luat de nevasta? :))
Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele. Se presara fiecare rondea cu sare si se lasa 30 minute pentru a-si elimina surplusul de lichid.
Ouale se bat bine cu sare, piper, faina, ca la snitele. Se adauga din cand in cand apa minerala, apoi faina, iar apa...astfel incat compozitia sa ajunga la tot dovlecelul si sa aiba consistenta unei smantani.
Feliile de dovlecel se trec prin oul cu faina si se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un servetel de hartie pentru eliminarea excesului de grasime.
Rondelele astfel prajite servesc calde sau reci, cu mujdei de usturoi in care punem si putin otet sau suc de lamaie.
1
Scoate feliile de dovlecei prajit pe servet de hartie, pentru a elimina excesul de ulei.
2
In mujdeiul de usturoi pune si putin otet, dovlecelul va capata un gust mult mai bun.