Dovlecei la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2011 | 10579 vizualizari

 

aveam doi dovlecei de la mama mea si ma intrebam ce as putea gati din ei...eram in dilema,asa ca am inceput sa caut pe bucataras.ro retete cu dovlecei....asa am gasit reteta Nadinei...si cum Nadina mea draga are niste retete nemaipomenite,nu am ezitat sa trec la treaba...eu am mai adaugat pe ici pe colo cate ceva in plus....(am vazut ca a facut si Dia)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 100 gr telemea de vaca
  • 100 gr cascaval
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri smantana
  • 20 gr unt topit
  • 3 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita curry
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 2 rosii

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Spalam bine dovleceii,ii curatam de coaja,dar nu in intregime ci lasam bucati cu coaja,apoi ii taiem felii subtiri,ii saram si ii lasam la scurs intr-o sita,30minute.

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma cu sare si piper,dupa gust,adaugam galbenusurile,laptele,untul topit,praful de curry,de usturoi,faina,praful de copt,2linguri de smantana,2linguri de parmezan si omogenizam bine.Trecem dovleceii pe rand pe ambele parti prin aceasta compozitie,apoi ii punem intr-un vas termorezistent uns cu unt(compozitia ramasa o turnam peste dovlecei).

Radem telemeaua si cascavalul.Taiem rosiile felii subtiri si le punem peste dovleceii,apoi presaram telemeaua,cascavalul si parmezanul ramas si dam la cuptor la foc mic 60-70minute,in functie de cuptor,pana se rumeneste frumos deasupra compozitia.

Lasam sa se raceasca,apoi taiem.Se serveste rece sau cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

nadina73 1

06.08.2011, 02:38

Ela sincer imi pare tare rau Citeam mesajele voastre Elutza mea draga,daca tu te dai batuta acuma,sti ce faci?Dai satisfactie celor ce...............hai ca nu vreu sa intru in multe amanunte .Stiu usor de spus.Da ai mare dreptate,e usor sa dai sfaturi,dar mai greu de trecut peste piediciiiiiiii.Ela ,un singur sfat iti pot da FII PUTERNICA,ASA CUM AI FOST PANA ACUMA ,SI NU LASA CAPU JOS oricat de greu iti este.Bunul Dumnezeu sa te intareasca ,sa poti sa treci pete toate.

ela 1

06.08.2011, 23:07

Nadina,multumesc prietena mea draga

ela 1

09.08.2011, 13:30

acum am vazut ca nu am trecut ouale,3 la numar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor