Dovlecei conservati in ulei

de Ina in Conserve, 13 Iul 2015 | 12624 vizualizari

 

Mi-a placut reteta Dyei si am pus-o imediat in aplicare, inspirandu-ma si din prezentarea de pe blogul Ginei Bradea.
Pentru a ma asigura ca-s buni si merita repetata reteta, a doua zi am si desfacut un borcan si-am "ras" continutul in 5 minute.
Sunt deliciosi, trebuie doar sa scurgeti bine uleiul.

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 4-5 capatani de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • frunze de menta
  • patrunjel verde
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei conservati in ulei:

Spalam dovleceii, ii taiem rondele, presaram sare si-i lasam 20 minute intr-o sita pentru  a-si elimina apa.

Usturoiul il curatam si-l feliem (daca este cazul). Ardeii iuti ii taiem rondele. Spalam si frunzele de menta si patrunjel.

Incingem tigaia grill si dupa ce scurgem bine rondelele de dovlecei le frigem usor pe ambele parti. Scoatem rondelele pe o sita/ un gratar si le lasam inca cel putin 30 minute la scurs. 

Cand dovlecelul s-a racit si si-a lasat suficienta apa, incepem procedura de conservare :

Spalam borcanele si le zvantam la microunde ( am tinut cele 5 borcane in cuptorul cu microunde, la 850W cca. 4 minute, pana ce au disparut de tot picaturile de apa )

In borcanele fierbinti asezam un strat de rondele de dovlecei, apoi cateva frunze de menta, 3-4 catei de usturoi si 2-3 rondele de ardei iute. Completam cu alt strat de dovlecei, apoi iar menta-ardei-usturoi (si patrunjel, de data asta), succedand straturile pana se umple borcanul. 

Adaugam in fiecare borcan un praf de piper si cate jumatate de lingurita de sare, apoi umplem borcanele cu ulei de floarea soarelui, avand grija ca acesta sa cuprinda bine spatiile dintre rondelele de dovlecei (ne putem ajuta de coada unei linguri).

Capsam borcanele cu capace tinute in prealabil in apa clocotita, apoi sterilizam conservele prin fierbere timp de 25-30 minute intr-un vas cu apa al carui fund il captusim cu prosoape de hartie (sau ziare).

TIPS-URI

1

mi-au iesit 5 borcanele de 400 g

2

fetele au combinat si busuioc si/sau oregano, dar combinatia usturoi-menta-ardei iute mi se pare ideala ( nu prea folosesc oregano :D )

3

Nu va zgarciti la usturoi , ardei si menta ! Aroma si iuteala sunt exact atat cat trebuie :)

4

apa din vasul in care fierbem conservele trebuie sa ajunga la gatul borcanelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei conservati in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru ciorba