Dorada la cuptor

de Gusti in Peste, 17 Ian 2010 | 10543 vizualizari

 

Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor...

 

INGREDIENTE

  • 4 dorada
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 gr masline
  • 10 rosii cherry
  • 1 fenicul
  • 200 ml vin alb, preferabil dulce
  • 100 ml apa
  • 1 lamiie curatata de coaja
  • 50 gr unt
  • sare, piper, cimbru, rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade.

2. Tava se unge cu putin ulei

3. Legumele (rosiile, ceapa, feniculul, morcovii) si vinul alb se pun direct in tava de la inceput, astfel carnea pestelui nu se va usca.

4. Pe patul de legume se aseaza pestele in interiorul caruia punem un "patratel" de unt si o feliuta de lamiie decojita

5. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si rozmarin

6. Se da la cuptor pina se rumeneste (circa 30-35 de minute)

Eu l-am intors si pe cealalta parte dupa ce s-a rumenit. Este o mincare rapida si gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

bloof 1

06.11.2010, 18:29

Mi am facut cont doar sa las un comentariu si eu,m-ati inebunit cu Dorado,am si eu 2 pesti si incerc sa gasesc o reteta mai usoara,sper sa nu fiu fugarit cu matura prin casa!

Bucataras 1

10.11.2010, 18:05

succes! Iti tinem pumnii

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu legume