Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

de laura_n in Peste, 3 Iun 2014 | 5306 vizualizari

 

Dorada este un peste grozav! Are o carne extrem, extrem de gustoasa si nu are oase multe si marunte din care sa tot scuipi.
De obicei, pregatesc pestele la aburi, insa de data aceasta, am preferat tot gatitul la aburi, dar in cuptor.
Aceasta tehnica en papillote presupune ambalarea pestelui sau a carnii in hartie de copt, impachetat foarte bine si gatit la cuptor. Pestele pastreaza si preia toate aromele din ierburile sau condimentele folosite.
A iesit o minunatie. Perfect!

 

INGREDIENTE

  • 1 peste dorada proaspat (aprox. 600- 700 gr)
  • condimente : sare de mare, oregano, patrunjel, rozmarin
  • 2 lg ulei de masline
  • hartie de copt
  • pentru garnitura
  • 6-7 cartofi noi marisori
  • sare de mare
  • oregano
  • usturoi verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii:

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada.

Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare, apoi presaram condimentele uscate. Luam o hartie de copt si impachetam pestele, sigiland bine marginile. Punem intr-un vas termorezisten si dam la cuptor, la foc mediu, cam 20-30 minute. 

Cartofii ii curatam, ii spalam. Ii fierbem cateva minute sau ii punem in vasul de gatit la aburi cat sa se patrunda un pic. Luam o tava termorezistenta si punem cartofii. Tocam un pic de usturoi verde, stropim cu un pic de ulei masline, presaram cateva boabe de sare de mare si oregano. Dam la cuptor, la foc iute cam 15 minute. 

Atentie cand desfaceti pestele din pachet, aburii sunt extrem de fierbinti.

Scoatem pestele, il lasam un pic sa se racoreasca, mirosim un pic aroma si servim cu cartofii aurii.

O bunatate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou condimentat