"Vreme trece, vreme vine(...)
Multe trec pe dinainte,
In auz ne suna multe,
Cine tine toate minte
Si ar sta sa le asculte?...
Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine,
Când cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine"
1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de crema instant si nuca macinata; dati la copt in cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 30 minute, sau in functie de cum va functioneaza cuptorul, dar nu deschideti usa acestuia mai repede de 20 minute;
2. pentru crema: puneti pe bain-marie cele trei galbenusuri cu laptele si zaharul si fierbeti pana crema scade si devine ca o smantana mai consistenta; dupa ce s-a racit adaugati gelatina inmuiata initial in apa rece si apoi lichefiata in bain-marie, adaugati cele 3 albusuri batute spuma si 800 ml de frisca batuta spuma; adaugati la sfarsit si bucatile de ananas proaspat;
3. pe platoul pe care veti duce tortul la masa puneti o foaie de blat, stropiti cu sampania, adaugati crema si acoperiti cu cealalta foaie de de blat pe care o stropiti cu sampanie; lasati tortul la frigider minim 2 ore, sau peste noapte;
4. pentru decor: inmuiati gelatina cu 100 ml apa rece si dupa ce s-a facut, adaugati-o la bain-marie pentru a redeveni lichida; intre timp, zdrobiti in blender pulpa de kiwi si caramelizati-o cu o lingura de zahar pana cristalele de zahar se topesc; adaugati gelatina si intindeti pe tort, cu grija sa nu cada pe margini; acoperiti cu restul de 200 de ml de frisca batuta si decorati cu fructe trase in ciocolata, cu forme de ciocolata, sau dupa imaginatia de moment.