Bunătăți pentru Crăciun
Am ales o variantă simplă, marca Savori urbane.
Mai întâi am topit untul și l-am amestecat cu mierea. Eu am pus și 2 linguri de zahăr brun.
Într-un bol am pus făina, oul, sarea, condimentele și bicarbonatul. Am turnat apoi untul și mierea.
Am frământat până s-a omogenizat. Am pus aluatul într-o folie transparentă și l-am pus în frigider, până a doua zi (măcar câteva ore lăsați-l).
După ce l-am scos din frigider am lăsat aluatul cca 30 de minute la temperatura camerei.
Am întins o foaie de aluat de 5-6 mm grosime pe blatul de lucru înfăinat.
Am decupat aluatul și am pus formele decupate în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanță între ele. Am copt la 170 de grade, cca 9 minute, în cuptorul preîncălzit.
Am decorat turta dulce cu Nutella, cât se poate de simplu.
Turta dulce se păstrează foarte bine în cutii metalice ermetice. În primele zile de la coacere e mai crocantă, deci aveți puțină răbdare :)