Desert tort tiramisu reteta nr. 300

de Rahela Velicu in Torturi, 21 Sep 2017 | 5522 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata si un tort delicios cu blat de casa si reteta cu nr. 300 pe Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente blat:
    • 4 oua
    • 50 g unt topit
    • 5 linguri de zahar
    • 1 cana de faina
    • 2 linguri cacao
    • 1 praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 3 galbenusuri
    • 4 linguri de zahar pudra
    • 2 cutii mascarpone ( 500 g)
    • 200ml frisca lichida
    • + cacao
    • + piscoturi
    Ingrediente sirop:
    • 300 ml lapte
    • 5 linguri de zahar
    • 50 ml cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort tiramisu reteta nr. 300:

Tiramisu reţetă originală

Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute. 

Intre timp, pregatim crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase, apoi le punem pe bain-marie inca 10 min. amestecand continuu. Le lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugam treptat galbenusurile racite, apoi treptat si frisca lichida. Mixam la viteza mare pana cand crema devine suficient de tare. O dam la rece.

Pregatim siropul: fierbem laptele cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam si cafeaua indulcita si lasam la racit.

Taiem blatul in 2 parti, care vor fi destul de subtiri. Punem primul blat in tava si il insiropam bine, iar pe margie punem piscoturi trecute cateva secunde prin lapte, adaugam apoi jumatate din crema si cel de-al doilea blat.

Acoperim cu crema si presaram cacao.

Dam la rece peste noapte sau pentru cel putin 5-6 ore.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti face compozitie dubla de crema.

2

Deasupra se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort tiramisu reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu indulcitor