Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort cu diamentrul de 20 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se cerne faina impreuna cu sare si cacao, intr-un bol mare.
Se incalzeste untul intr-o craticioara, impreuna cu ciocolata taiata bucati mici, zaharul, laptele condensat si 100 ml de apa fierbinte.
Se amesteca usor pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga treptat peste mixul de faina obtinut anterior si se amesteca cu o lingura de lemn, cu miscari ferme, dar nu rapide. La final se adauga ouale si se amesteca pana la omogenizare.
Se toarna compozitia in tava pregatita si se coace pe raftul din mijloc, 35-45 de minute, pana cand suprafata este ferma, dar centrul este inca umed. Daca se introduce o scobitoare in centru, aceasta nu va iesi curata, ci cu mici fragmente compacte.
Se lasa la racit 10 minute in tava, apoi se transfera pe un grilaj din metal si se lasa pana este racit complet.
Pentru ganache, se toaca ciocolata si se adauga intr-un vas de marime medie. Se incalzeste smantana pana la punctul de fierbere, dar nu se lasa sa dea in clocot. Se adauga peste ciocolata si se amesteca folosind un mixer pana devine o compozitie onctuaosa, tartinabila, dar care nu curge. Daca nu devine cremoasa dupa cateva minute, se lasa la frigider 20-30 de minute, apoi se mixeaza din nou cu mixerul.
Se taie blatul in doua jumatati. Se adauga jumatate din ganache pe una din jumatati, se adauga celalalt blat deasupra si se orneaza cu restul de ganache.
Se pastreaza la frigider pana la cateva zile.