Desert tort simplu de ciocolata

de Satisfyyourcravings in Torturi, 4 Oct 2017 | 6114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 225 grame faina cu agent de crestere sau faina amesteca cu 1 lingurita praf de copt
  • 30 grame cacao de buna calitate
  • 200 grame zahar
  • 100 grame unt
  • sare
  • 200 grame lapte condensat
  • 100 grame ciocolata cu procent mare de cacao, de buna calitate (>75%)
  • 2 oua batute
  • Pentru ganache:
  • 250 grame ciocolata cu lapte
  • 250 grame smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort simplu de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort cu diamentrul de 20 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt. 

Se cerne faina impreuna cu sare si cacao, intr-un bol mare. 

Se incalzeste untul intr-o craticioara, impreuna cu ciocolata taiata bucati mici, zaharul, laptele condensat si 100 ml de apa fierbinte. 

Se amesteca usor pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga treptat peste mixul de faina obtinut anterior si se amesteca cu o lingura de lemn, cu miscari ferme, dar nu rapide. La final se adauga ouale si se amesteca pana la omogenizare. 

Se toarna compozitia in tava pregatita si se coace pe raftul din mijloc, 35-45 de minute, pana cand suprafata este ferma, dar centrul este inca umed. Daca se introduce o scobitoare in centru, aceasta nu va iesi curata, ci cu mici fragmente compacte. 

Se lasa la racit 10 minute in tava, apoi se transfera pe un grilaj din metal si se lasa pana este racit complet. 

Pentru ganache, se toaca ciocolata si se adauga intr-un vas de marime medie. Se incalzeste smantana pana la punctul de fierbere, dar nu se lasa sa dea in clocot. Se adauga peste ciocolata si se amesteca folosind un mixer pana devine o compozitie onctuaosa, tartinabila, dar care nu curge. Daca nu devine cremoasa dupa cateva minute, se lasa la frigider 20-30 de minute, apoi se mixeaza din nou cu mixerul. 

Se taie blatul in doua jumatati. Se adauga jumatate din ganache pe una din jumatati, se adauga celalalt blat deasupra si se orneaza cu restul de ganache. 

Se pastreaza la frigider pana la cateva zile. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort simplu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)