Desert tort onomastic si de An Nou

de Ancutsa in Torturi, 1 Ian 2019 | 2847 vizualizari

 

Pentru că în ziua de Anul Nou este şi onomastica tatălui meu, am pregătit un tort cu nucă, cremă de unt, struguri şi frişcă, decorat cu steluţe de ciocolată colorate şi trandafiri.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă mari,
  • un praf de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri făină,
  • 10 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • Esenţă de rom după gust,
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt,
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat,
  • 2 linguri rase cacao neagră,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • 3 linguri frişcă lichidă,
  • Pentru decorat:
  • struguri,
  • 50 g ciocolată albă, bombonele colorate şi Zahăr colorat pentru steluţe,
  • 350 ml frişcă lichidă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort onomastic si de An Nou:

 

Steluţele de ciocolată:

Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, apoi se formează steluţe pe o hârtie de copt, se pun scobitori sau frigărui, pentru a le putea înfinge ulterior în tort, se presară pe ele zahăr colorat şi bombonele de zahăr. Se dau la frigider până la utilizare.

 

Blatul:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile. Apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia aerată. Am ales să coc 2 foi mai înalte, aşadar se toarnă compoziţia în 2 forme de copt rotunde, pregătite cu foaie de copt. Se coace fiecare aprox 20 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se fierbe pe foc mic apa cu zahărul, câteva minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom după gust şi se lasă la răcit.

 

Crema de unt:

Se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, apoi se încorporează treptat cacaoa, cafeaua şi frişca.

 

Asamblare  şi Decor:

Se însiropează foile, se adaugă crema de unt, păstrând deoparte puţină cremă pentru decor, se nivelează frumos cu o spatulă.

Se bate cu mixerul frişca lichidă şi se îmbracă tortul cu ea, decorând cu flori, dar şi cu floricele din crema păstrată deoparte. Se ornează cu steluţele de ciocolată albă. Pentru că mie mi-a rămas puţină frişcă şi ciocolată albă topită, le-am amestecat şi am făcut câţiva trandafiri albi.

Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: aprox 20min

Timp de pregătire: aprox 1h 30min

 

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor

 

şi Un An Nou Fericit!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/tort-vasile-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort onomastic si de An Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (20)

miki_a 1

03.01.2019, 03:12

Minunat!

Ancutsa 1

03.01.2019, 10:26

Multumesc mult, Mihaela!

Rahela Velicu 1

08.01.2019, 00:10

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si portocale