Desert tort musuroi de cartita

de Oana in Torturi, 13 Sep 2017 | 13103 vizualizari

 

Sigur ati auzit de celebra prajitura Musuroi de cartita si azi vreau sa va arat cat de usor se poate prepara in casa!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa fierbinte

Umplutura:

  • 200 gr mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • 4 banane coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort musuroi de cartita:

Blat: Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire.

Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai mica.

Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le apoi deasupra si incorporeaza cu o spatula usor, cu miscari de jos in sus. Pune esenta de rom si mai amesteca o data.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil si rastoarna aluatul, apoi coace totul la 180 de grade C, cam 40 de minute. Verifica daca este facut, cu o scobitoare.

Scoate apoi blatul si lasa-l sa se raceasca. Lasa o margine de 3 cm si taie apoi cu un cutit de jur imprejur, ca un inel, in interiorul blatului, dar ai grija nu pana jos. Scobeste apoi blatul si sfarama-l in firimituri si lasa-l deoparte.

Prepara apoi crema. Opreste 100 ml de smantana si mixeaz-o cu mascarpone pana devine moale si cremoasa. Adauga zaharul pudra treptat. Mixeaza restul de smantana pentru frisca, care este deja indulcita, pana devine ferma. Amesteca apoi mascarpone cu frisca, usor cu o spatula. Pune fulgii de ciocolata si vanilia si incorporeaza usor si gata crema. Este foarte tare, consistenta, nu e nevoie de intaritor de frisca sau gelatina.

Taie bananele pe lungime si asaza-le in blatul scobit. Nu este nevoie sa insiropam blatul, pentru ca este umed, nu este inecacios. Pune apoi toata crema si imbraca tortul, dand forma de cupola.

Presara apoi pe tot tortul blatul sfaramat.

 Trebuie lasat la frigider cateva ore, ca sa se intareasca bine crema, dar nu-i nici o problema daca il taiati imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ina 1

14.09.2017, 08:48

de ani de zile zic sa-l fac si n-am apucat

kytz 1

14.09.2017, 11:43

Foarte bun!

oanapl 1

14.09.2017, 23:04

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate