Desert tort Medovik

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 4 Ian 2019 | 5229 vizualizari

 

Un tort deosebit.....
An nou cu sanatate si multe bucurii!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 50 g miere
  • o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 500-600 g faina
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g smantana 20% grasime
  • 200 g lapte condensat

Pentru ornat:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g lapte condensat
  • nuci coapte, biscuiti, foi macinate
  • coacaze rosii
  • un plic intaritor frisca
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Medovik:

Pentru foi mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Punem intr-un vas pe foc untul si mierea pana se topesc.Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie peste compozitia din vas si mentinem pe foc pana compozitia creste in volum.

Luam vasul de pe foc si adaugam compozitia peste ouale spumate. Adaugam treptat faina cernuta. Cred ca am adaugat peste 500 g. La un moment dat am uitat sa mai cataresc.

Am pus aluatul pe o planseta si am framantat usor pana am obtinut un aluat maleabil, usor lipicios. Initial am impartit aluatul in sase bucati, dar cand am intins foile am decupat discuri mai mici pentru a obtine un tort mai mic. La final am avut opt foi.

Am intins fiecare foaie direct pe hartia de copt presarata cu faina, am decupat forma dorita si am copt fiecare foaie 12-15 minute. La ultimele foi surplusul de aluat l-am lasat pe hartia de copt si l-am folosit impreuna cu nucile si biscuitii pentru a imbraca tortul.

Pentru crema am mixat usor toate ingredientele. Crema are consistenta unei smantani groase.

Pentru asamblare am uns fiecare foaie cu crema din belsug, peste crema am presarat visine din dulceata . Mie nu mi-a ajuns crema sa imbrac tortul, asa ca am improvizat alta. Am mixat smantana pentru frisca impreuna cu laptele condensat. Puteti adauga un plic intaritor frisca daca este mai moale.

Am imbracat tortul cu aceasta crema, apoi cu amestecul macinat de nuci coapte, biscuiti si surplusul de la foile coapte.

Am ornat cu coacaze rosii. Acesta a fost tortul nostru pentru Revelion.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Duet