fiecare fruct cu inghetata sa:)
Se scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece.
Se mixeaza caisele la robotul cu cutite, pana se obtine o pasta omogena.
Se mixeaza smantana pana devine frisca, apoi se adauga peste ea caisele si se continua mixarea la viteza mica, pret de cateva minute.
Se topeste ciocolata la bain-marie, la 200 gr ciocolata se pun 50 ml apa. Ciocolata era foarte dura, deci cu continut scazut de apa.
Intr-o tava detasabila, se pune hartie cerata, se asaza piscoturi pe fundul tavii cu mici spatii intre ele si se toarna ciocolata topita la bain-marie, dupa care se da la frigider pret de cateva minute sa se intareasca ciocolata, asa piscoturile nu se vor ridica deasupra cand se toarna compozitia de inghetata. Se scoate tava si se toarna compozitia de inghetata, se asaza piscoturi deasupra si se toarna peste ele ciocolata topita, apoi se da tava la congelator pentru circa 5 ore. Dupa 5 ore, se scoate tava si se portioneaza tortul, se taie pe mijlocul fursecurilor si se da tava, iar la congelator, asa se evita problemele care apar datorita temperaturei de inghetare. Se serveste cu putin rom peste ea sau fara.
Sa aveti pofta, dragilor!
1
inghetata
2
reteta de sezon
3
fructe
4
ciocolata