Desert tort cu mure si cafea

de Lau in Torturi, 23 Noi 2019 | 3297 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Luchy

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g faina
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Crema de cafea
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g crema de branza
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite ness
  • Crema de mure
  • 250 g mure congelate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • Decor
  • 100 g smantana pentru frisca
  • 100 g frisca lichida
  • mure/zmeura/ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si cafea:

Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea.

In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat.

Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt.Dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa il taiem.

Fiindca am folosit o tava de 30 cm,l-am taiat in 2 si am mai facut un blat.

Crema de cafea-untuol la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra pana ce devine ca o crema pufoasa,adaugam cafeaua,crema de branza,ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de mure-murele cu apa si zaharul le punem intr-un ibric/cratita la foc pana ce se inmoaie presand usor cu lingura pentru a le sfarama.Cand lichidul devine mai gros adaugam amidonul dizolvat in 2-3 linguri de apa.

Amestecam bine si mai lasam pe foc cca 2-3 min,lasam sa se raceasca foarte bine.

Smantana o mixam cu zaharul pudra pana ce devine pufoasa,adaugam murea(din care am oprit putin) si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam cu cafea-adaugam crema de mure-foaie-sirop-crema de cafea-foaie-sirop-crema de mure-foaie de blat-insiropam si dam la rece 1 ora-

Mixam frisca cu smantana si imbracam tortul cu frisca-am decorat cu sirop de mure si(2-3 linguri frisca amestecata cu mure)decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba