Am pregatit acest tort pentru o prietena draga cu ocazia aniversarii sale.
Reteta este a lui Teo Kitchen, un tort cu adevarat delicios.
Pentru blat:
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Mousse de zmeura:
Glazura de ciocolata:
Am inceput prin a pregati blatul.
Topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se omogenizeaza bine dupa fiecare, se adauga cacaua amestecata cu faina, sarea si praful de copt. Se coace intr-o tava de 20 sau 24 cm, eu am folosit o forma de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 20-25 minute, la 160 grade C. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit complet.
Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, punem blatul si se lasa deoparte.
Pregatim mousse-ul de ciocolata: Topim pe baie de aburi ciocolata bucati, impreuna cu 150 ml din frisca lichida, se lasa la temperatura camerei, intre timp, pregatim gelatina: se pune la hidratat in 2 linguri de apa, apoi se topeste pe bain marie sau la microunde cateva secunde, se adauga in ciocolata, se amesteca bine. Restul de frisca cei 100 ml se mixeaza si se adauga in ciocolata, se amesteca usor si se adauga peste blat, se da la frigider minim o ora.
Pregatim mousse-ul de zmeura : Se pregateste la fel ca mousse-ul de ciocolata cu lapte, doar ca, dupa ce topim ciocolata alba si amestecam cu gelatina hidratata si apoi topita, adaugam zmeura data prin blender, apoi prin sita, pentru a avea un mousse fin. Se adauga si frisca batuta, cei 100 ml ramasi. Se adauga peste mousse-ul de ciocolata, deja intarita.
Se lasa pana sunt intarite, apoi se adauga o glazura de ciocolata preparata astfel: topim ciocolata pe baie de aburi si se adauga frisca lichida, pana ajunge la consistenta glazurii dorite, se toarna peste tort.
Se da la frigider cateva ore sau peste noapte.
Se orneaza dupa preferinte.
1
Frisca se poate bate toata odata si apoi se cantareste cate 100 g ptr. fiecare mousse