Desert tort cu mango si jeleu de rodii

de Lau in Torturi, 4 Mar 2018 | 2682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema de mango
  • 1 cutie compot mango
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca vegetala
  • 1 lingura miere de albine
  • Jeleu de rodii
  • 5 rodii potrivite
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie mica
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina granule
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 3 bucati fructul pasiuni
  • 100 ml apa
  • 1-2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango si jeleu de rodii:

Jeleu de rodii-curatam rodiile de seminte, le extragem sucul folosind un storcator de fructe sau blender dupa care strecuram sucul obtinut.

Intr-o cratita adaugam sucul de rodii, zaharul, zeama de lamaie si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.

Adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine, turnam sucul intr-un bol, tava mai mica decat cea care vom face blatul, tapetata cu folie alimentara si dam la congelator.

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.

Amestecam faina cu cacao, praf de copt si cernem deasupra albusurilor batute, esenta de rom, amestecam cu o spatula cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Il lasam sa se raceasca pe un gratar dupa care il vom taia in 2.

Crema de mango-scurgem mango de sirop si il taiem bucati sau il pisam,. Mixam smantana impreuna cu mierea de albine cateva minute dupa care ,adaugam frisca si mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Ansamblare-intr-o tava cu inel detasabil adaugam blatul care l-am insiropat cu sirop de la compotul de mango-1/2 crema de mango,in mijloc adaugam jeleul de rodii,restul de crema si deasupra a 2 felie de blat.

Dam la frigider cateva ore.

Decor-Mixam frisca impreuna cu smantana, imbracam tortul cu frisca si dam la rece 30 min.

Jeleu de fructul pasiuni-se golesc semintele de fructul pasiuni si se adauga intr-o craticioara impreuna cu apa si 1 lingura de zahar(depinde cat de dulce vrem)

Punem pe foc cca 4-5 min amestecand continuu pana ce se formeaza un jeleu.

Lasam sa se raceasca cateva minute dupa care adaugam deasupra tortului si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango si jeleu de rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu fructe şi mentă