Pentru ca ador prajiturile cu visine (daca ati observat) am pregatit un tort cu jeleu de visine si un mousse cu gust intens de ciocolata.
Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara. Acoperim jeleul cu folie si deasupra si dam vasul la congelator pentru 1-2 ore.
Pentru blat mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma de tort de 22 cm pe fundul careia am pus hartie de copt si ai carei pereti i-am uns cu unt. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
Pregatim mousse-ul de ciocolata. Rupem ciocolata bucati si o asezam intr-un castron. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece sau lapte. Infierbantam laptele si il amestecam cu gelatina hidratata astfel: turnam cateva linguri de lapte fierbinte peste gelatina amestecand continuu, apoi turnam toata gelatina peste lapte. Laptele fierbinte cu gelatina o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu un tel, apoi lasam sa se racoreasca.
Intre timp batem smantana cu zaharul pudra cat sa se tina, apoi adaugam ciocolata. Amestecam usor cu o spatula.
Montam tortul in forma de tort in care am copt blatul. Asezam in partea de jos folie alimentara, iar pe pereti hartie de copt sau folie acetat daca dorim sa fie foarte netezi. Turnam in forma jumatate din mousse-ul de ciocolata, asezam jeleul pe care l-am scos din folie, apoi turnam restul de mousse. Asezam blatul de tort, pe care il insiropam usor.
Dam tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il scoatem si il intoarcem invers pe platoul de servire. Pentru glazura infierbantam frisca, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati. Amestecam bine si o lasam sa se racoreasca, apoi turnam peste tort. Decoram dupa imaginatie.