Este un tort de vara, delicios, usor de facut si pe placul tuturor! Va invit cu mare drag, sa preparati acest desert!!!
Blat: Turnam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul tos si le mixam pana isi tripleaza volumul si devin deschise la culoare. Turnam treptat in compozitie uleiul si amestecam cu miscari largi, folosindu-ne de o spatula. Apoi vom pune pe rand esenta de vanilie si faina. Transferam aluatul intr-o tava si-l coacem 30 de minute la 180 grade C. Dupa ce blatul se raceste, il vom taia orizontal in doua foi aproximativ egale.
Crema: Mixam smantana impreuna cu zaharul pudra pana cand devine o frisca tare si lucioasa, apoi adaugam alunele, amestecam si crema este gata.
Sirop: Amestecam cu o lingura apa cu zaharul si esenta de vanilie, iar siropul este gata.
Asamblare: In inelul tavii de copt punem prima foaie de blat, o insiropam, apoi pe marginea inelului tavii de copt, vom aseza un rand de capsune. Punem un strat de frisca, apoi vom aseza in frisca capsunele, le acoperim cu un alt strat de frisca. Punem cealalta foaie de blat, o insiropam, apoi vom acoperi foaia de blat cu un strat subtire de frisca si vom decora tortul. Il vom pune 5 ore la frigider, apoi vom indeparta inelul tavii, iar tortul este gata sa fie servit!