Un tort rafinat pentru iubitorii de afine. O delicatesa.
Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita.
Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.
Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade C, 45 minute. Gelatina se pune in 100 ml apa pentru a se umfla.
Pentru crema blenduim cu mixerul vertical branza, apoi adaugam zaharul.
Cu mixerul batem frisca adaugata cate putin in crema de branza pana isi dubleaza volumul.
Afinele din compot le strecuram si le punem pe foc in 2-3 clocote, le mixam cu mixerul vertical se racesc putin apoi dizolvam gelatina in ele.
Compozitia de afine cu gelatina se raceste si se adauga in crema de branza. Blatul de tort racit se taie in trei si se insiropeaza fiecare blat cu siropul din compot, umplem cu crema de branza (care este roz) si ornam dupa preferinta.