Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

de Rocsi in Torturi, 1 Ian 2022 | 3959 vizualizari

 

 Cand vine vorba de torturi, daca folosesc o crema de ciocolata imi place sa o combin cu fructe. Dupa ciocolata alba nu prea ma omor, mi se pare prea dulce pentru gustul meu. Dar daca la acest tort am ales sa pregatesc un ganache de ciocolata alba, m-am gandit sa il combin cu o crema acrisoara din mure si iaurt. A fost alegerea perfecta, pentru noi si pentru musafiri. Am mancat o felie fara sa ma plang ca este prea dulce si parca as mai fi mancat una, dar era seara! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 40 gr unt topit
    • 3 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru ganache-ul de ciocolata alba:
    • 250 gr ciocolata alba
    • 200 ml smantana pentru frisca
    Pentru crema de mure cu iaurt:
    • 400 gr mure
    • 4 linguri zahar
    • 200 gr iaurt grecesc
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 3 linguri zahar pudra
    • 5 foi de gelatina
    In plus:
    • sirop de vanilie
    • 200 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
    • decoratiuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt:

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana obtineti o bezea ferma. Puneti galbenusurile, untul topit, uleiul, laptele si mixati usor. Adaugati si vanilia. Cerneti faina intr-un bol cu praful de copt, le incorporati si invartiti usor cu o paleta de silicon. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 26 cm. Puneti prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu celelalte doua foi. Le lasati sa se raceasca dupa ce le coaceti. Puteti opta sa coaceti blatul intreg si apoi sa il taiati in 3 foi.

Ganache-ul de ciocolata alba: Intr-un bol de inox puneti ciocolata alba rupta bucatele cu frisca. Le transferati pe baie de aburi, amestecati continuu, pana ciocolata este complet topita. Amestecati bine, dati vasul deoparte de pe foc. O bagati in frigider 3-4 ore, apoi scoateti crema si o mixati pana devine spumoasa.  Crema de mure cu iaurt: Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Murea o rasturnati intr-o cratita, adaugati si zaharul. Le transferati pe foc, amestecati din cand in cand, lasati sa clocoteaca la foc mic, 3-4 minute. Luati de pe foc, pregatiti un bol pe care asezati o sita, rasturnati murea in sita si frecati cu o paleta ca sa indepartati semintele. In piureul de mure cald, puneti foile de gelatina scurse de apa, amestecati bine. Lasati piureul de mure sa se racoreasca complet. Intr-un bol puneti frisca rece cu zaharul pudra si le mixati 1 minut. Adaugati iaurtul, mixati, apoi incorporati piureul de mure. Asezati pima foaie de blat pe un platou si puneti un inel detasabil in jurul sau. O insiropati cu putin sirop de vanilie, puneti crema de ciocolata si o nivelati. Puneti a doua foaie, insiropati, crema de mure, ultima foaie si insiropati. Acoperiti tortul si il dati la rece peste noapte. Mixati 200 ml de smantana pentru frisca rece cu o lingura de zahar pudra, pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca, apoi il decorati. Il mai dati jumatate de ora la rece si serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de visine