Desert tort cu afine si ciocolata alba

de Gherca Daniela in Torturi, 2 Aug 2021 | 3770 vizualizari

 

Anul acesta de ziua fetitei i-am facut un tort exact cum l-a vrut ea, adica sa fie violet cu alb si cu "papillons"-"fluturi"...a fost atat de fericita si mandra de tortul ei,  nici nu va imaginati :)))
 Tortul a fost senzational, foarte gustos, lejer si usor de facut! :)
Poate va ajuta si va dau o sursa de inspiratie atunci cand trebuie sa pregatiti un tort!

 

INGREDIENTE

  • Blat 24cm:
  • 5 oua mici
  • 1 praf de sare
  • 160 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)
  • apa
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • Mousse de afine
  • 300g de piure de afine indulcit (coulis)
  • 4 foi de gelatina
  • 300ml smantana pentru frisca rece+ zahar pudra
  • PS: AM FOLOSIT 600G AFINE CONGELATE + 250G ZAHAR, puse impreuna pe foc pana se topeste zaharul, apoi le trecem prin blender, apoi prin sita. Folosim cat avem nevoie, restul pastram la congelator.
  • Mousse-ul straciatella:
  • 200g ciocolata alba
  • 160ml lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 200ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 50gr ciocolata neagra rasa
  • Crema pentru nivelare: Cantitatea este sufucienta pentru un tort de 20cm la 7cm inaltine
  • 60g de unt moale (temperatura camerei)
  • - 250g branza Philadelphia
  • - 150g de zahar pudra
  • Optional: vanilie, colorant
  • In plus:
  • Forme din ciocolata facute cu modele de silicon
  • Toper necomestibil cu fata si fluturii in violet
  • Pudra violet comestibila
  • Macarons facute in casa https://www.bucataras.ro/retete/desert-macarons-cu-vanilie-95574.html
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu afine si ciocolata alba:

Pentru blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta, apoi dam la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem in 3 pe orizontala.
Pentru sirop: 

Incalzim apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da un clocot, apoi lasam la racit.

Pentru mousse-ul de afine:

Incalzim piureul de afine, adaugam gelatina hidratata in apa rece, apoi cand ajunge la temperatura camerei, adaugam smantana pentru frisca mixata cu zaharul pudra pana devine aerata si pufoasa.

Omogenizam si turnam imeiat in tava pregatita.

Eu am pastrat cateva linguri pentru culoarea de exterior!!!

 
Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: 
Hidratam gelatina in apa rece.  Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt.

Asamblare:

Intr-un inel de 24cm acoperim cu folie de acetat, punem primul blat, insiropam, turnam mousse-ul de afine, al doilea blat, insiropam, mousse-ul de straciatella, ultimul blat si insiropam.

Dam la rece pana a doua zi.

Pentru crema de nivelare:

Mixam untul moale, adaugam crema de branza, omogenizam si la final zaharul il punem in 3 transe si mixam dupa fiecare. Vom obtine o crema legata si perfecta pentru nivelare.

 

Cand il acoperim, punem un strat foarte subtire, dam la rece 30 min, apoi il acoperim cu restul de crema.

Am pastrat o lingura si am amestecat-o cu crema lasata de la afine si am colorat marginile in violet.

Ornam dupa imaginatie.

Sper sa va inspire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu afine si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

05.08.2021, 20:53

Ti-a iesit superb acest tort! Te felicit! La multi ani doar cu bucurii, pentru micuta voastra!

Gherca Daniela 1

05.08.2021, 22:04

Multumesc frumos tuturor!

katty 1

19.08.2021, 11:29

Superb tort!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort lapte de pasare