Nu neaparat pentru ca tin post, ci pentru ca nu ma dau niciodata in laturi cand este vorba despre o provocare.
Blat
Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi dulceata de capsuni. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.
Torni compozitia in tava si lasi la cuptor pentru 45 de minute ( sau pana cand suprafata devine ferma).
Lasi blatul sa se raceasca in tava. Indepartezi inelul si il acoperi cu un servet curat, lasandu-l la rece pana a doua zi ( blatul se taie mult mai bine atunci).
Crema:
200 ml de frisca o bati bine, cu mixerul. Ciocolata o rupi bucatele si adaugi 100 ml frisca lichida. Asezi vasul la foc mic si amesteci bine, pana cand amestecul se omogenizeaza si devine cremos ( ca o smantana ). Ai grija sa nu fiarba! Peste frisca batuta adaugi in fir subtire 5-6 linguri de crema de ciocolata si bati cu mixerul la viteza mare. Dai crema la rece pentru 15 minute.
Intre timp scurgi ciresele de zeama si inlaturi samburii. Tai blatul in doua si asezi prima jumatate pe platou.
Montare:
Insiropezi prima foaie de blat cu zeama de compot. Asezi in strat uniform 3/4 din crema de ciocolata. Asezi ciresele peste crema. Intepi a doua felie de blat cu o scobitoare si o asezi peste cirese. Apoi il insiropezi. Torni peste blat crema de ciocolata calda care ti-a ramas. Dai tortul la rece pentru 10 minute, ca sa se intareasca putin glazura. Decorezi cu coaja de portocala, decoratiuni, cirese confiate si restul de crema.
Tortul va fi numai bun de savurat dupa 2 ore.
Nu uita sa presari putin praf magic de iubire.