Desert tort Buturuga de Craciun

de Rahela Velicu in Torturi, 27 Dec 2019 | 2603 vizualizari

 

Un tort delicios! "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina

Ingrediente crema alba:

  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 70 g finetti sau alta crema de ciocolata
  • 1 lingura de cacao

+ nuca de cocos pentru ornat si diverse ornamente

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Buturuga de Craciun:

Mixam albusurile spuma cu zaharul.

Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15 minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.

Umezim bine un prosop de bucatarie si rasturnam rulada pe el. Rulam cu prosopul si lasam la racit.

 Mixam frisca lichida. In jumatate din frisca adaugam ciocolata alba topita, iar in cealalta jumatate adaugam crema de ciocolata si cacao.

 Ungem rulada cu crema de ciocolata alba, rulam si  taiem capetele astfel incat sa ii dam forma unei buturugi. Acoperim cu crema de ciocolata maro si cu o furculita trasam dungi pe toata suprafata ruladei.

Presaram nuca de cocos si adaugam ornamente dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca