Tiramisu reţetă originală

de laura_n in Prajituri, 3 Mai 2017 | 15103 vizualizari

 

Simplu, bun si gustos, Tiramisu este preferatul lui Teo :) Evident, imi place si mie la fel de mult.
Astazi, varianta clasica, insa cu piscoturi cu cacao. 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pișcoturi cu cacao
  • 1 l cafea tare, foarte ușor îndulcită
  • 100 ml lichior amaretto
  • 6 gălbenușuri de ou (de găină)
  • 8 linguri zahăr brut
  • 600 gr mascarpone
  • 900 gr smântână pt. frișcă
  • cacao neagră pentru ornat
  • bomboane ciocolată
  • biscuiți cu amaretto
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

 Tiramisu reţetă originală

Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare.

 Se pregătește o cafea tare, foarte puțin îndulcită, dar depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer cafeaua neagră, fără zahăr deloc. (Acum, însă am folosit 1-2 lgte de zahăr.) Se lasă la temperat.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se pun într-un vas termorezistent, se adaugă zahărul și se mixează spumă cu un tel. Se transferă vasul pe baie de aburi și se continuă mixarea până se topește zahărul și se gătește gălbenușul, va căpăta consistență cremoasă. Se ia de pe baia de aburi, se adaugă lichiorul și se omogenizează. Puneți lichiorul la final, altfel își pierde din aromă. Crema de gălbenușuri se lasă la temperat, se va folosi doar în momentul în care este rece.

Smântâna pentru frișcă se ține la rece, preferabil și vasul din inox în care se va mixa. Apoi, cu ajutorul unui mixer, se spumează până capătă consistență și devine frișcă. Se adaugă brânza mascarpone, în tranșe, pentru a nu pierde din textura pufoasă de la frișcă. Se încorporează această compoziție în crema răcită de gălbenușuri și se omogenizează ușor. Dacă vă place gustul mai dulce, adăugați zahăr pudră. Pentru mine, a fost suficient de dulce.

În tava prevăzută cu hârtie de copt, se așază un strat de pișcoturi, se însiropează bine cu cafea. Se așază un strat de cremă, strat generos să fie, apoi se așază deasupra, presand foarte ușor, alt rând de pișcoturi, se insiropează. Urmează restul de cremă, în strat la fel de generos. Dacă preferați să incheiati cu cremă, păstrați din ea să vă ajungă pentru 3 tranșe. Eu am preferat, de data aceasta, să închei cu pișcoturi.

Așadar, urmează ultimul strat de pișcoturi, însiropate bine.

Se ornează cu bomboane de ciocolată, biscuiți și se pudrează totul cu cacao neagră.

Se dă la rece, preferabil, până a doua zi! Se porționează în felii generoase, se servește rece!

Este un tiramisu clasic, absolut demențial! Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Se poate pregati varianta si pentru copii, insiropand cu nesquick sau sirop de ciocolata in loc de cafea, si omitand lichiorul.

2

Galbenusurile se prepara termic, pe baie de aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oanapl 1

04.05.2017, 15:46

Aoleu, arata grozav!

katty 1

04.05.2017, 21:24

Exact asa fac si eu tiramisul, nu suport ouale crude in prajituri!

mihaelar63 1

17.05.2017, 15:17

Inedit cu cacao piscotelele > Stie Teo ce este bun !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan perfect