Desert tarta rustica cu capsune

de Lau in Dulciuri, 24 Iun 2018 | 2207 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Mazilique

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 600 g capsune
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu capsune:

Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.

Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa, dupa care le taiem in 2.

Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.

Intindem aluatul pe masa infainat intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz)

Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.

Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.

Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit, cca 40-45 min, la 180 C.

TIPS-URI

1

Eu am dublat cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura sau inghetata?