Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.
Speli merele, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de lamaie si le pui la calit cu apa si 5 linguri de zahat brut, pana cand scade apa si merele se inmoaie. Spre final, adaugi stafidele si nucile.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Din 2/3 din cantitatea de aluat, intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.
Torni compozitia de mere si tai surplusul de aluat.
Intinzi aluatul ramas si tai fasii late de 3-4mm si le impletesti cate 3, apoi le asezi ca un grilaj peste compozitia de mere.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 40-45 de minute. Cand este gata tarta, o scoti, o lasi sa se racoreasca bine si apoi o tai felii.