Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2017 | 2914 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
Inspirata de luna noiembrie...va rasfat cu o tarta minunata cu blat fraged si umplutura delicioasa de magiun si prune uscate cu parfum de rom si vanilie.
Inedit desert de casa nu-i asa bucatarasi dragalasi?
Va invit cu drag la rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 325 gr. faina de patiserie
  • 185 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou mediu
  • 100 gr. zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 2 linguri apa rece
  • faina pentru infainat( la discretie)

Umplutura:

  • 700 gr. magiun de prune( neindulcit am avut eu)
  • in jur de 15 bucati prune uscate fara samburi
  • 2 linguri zahar brun
  • vanilie
  • esenta de rom

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • bucati de nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate:

Blatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor.

Pe o suprafata de intins infainata (eu intind pe foaia de copt direct), se intinde foaia de aluat mai mult decat dimensiunea formei, se asaza foaia prin rasturnare in tava lasand sa atarne marginile lui.

Se pune gemul in mijloc, se asaza prunele deasupra si se aduc deasupra marginile aluatului.

Tarta se coace la cuptorul incins, la 180 de grade C, timp de 40 de minute, apoi se raceste complet si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Cand se feliaza rece, se taie mult mai bine, eu am taiat prajitura calda, ca deh...pofticiosii casei nu au rezistat aromei imbietoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

27.11.2017, 01:03

Adauga comentariu...

kytz 1

29.11.2017, 18:26

Cred că a fost tare bună!

RuxyRux 1

12.12.2017, 20:21

Multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni