Tarte si placinte rumenite si iscusite
Inspirata de luna noiembrie...va rasfat cu o tarta minunata cu blat fraged si umplutura delicioasa de magiun si prune uscate cu parfum de rom si vanilie.
Inedit desert de casa nu-i asa bucatarasi dragalasi?
Va invit cu drag la rasfat delicios!
Blat:
Umplutura:
Decor:
Blatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor.
Pe o suprafata de intins infainata (eu intind pe foaia de copt direct), se intinde foaia de aluat mai mult decat dimensiunea formei, se asaza foaia prin rasturnare in tava lasand sa atarne marginile lui.
Se pune gemul in mijloc, se asaza prunele deasupra si se aduc deasupra marginile aluatului.
Tarta se coace la cuptorul incins, la 180 de grade C, timp de 40 de minute, apoi se raceste complet si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Cand se feliaza rece, se taie mult mai bine, eu am taiat prajitura calda, ca deh...pofticiosii casei nu au rezistat aromei imbietoare.