"picnicul bucatarasilor"
Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase.
Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine compozitia.
Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se baga la frigider pentru cel putin o ora.
Se presara blatul de lucru cu putina faina, se intinde aluatul, apoi se pune intr-o forma de tarta si se preseaza usor, pana ia forma tavii, iar deasupra se pune hartie de copt si orez.
Se baga la cuptorul preincalzit (180grade), 15-20min.
Se lasa la racit si se pregateste crema.
Pentru crema, capsunele se blendeaza cu laptele, apoi se pun pe foc.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga faina, esenta de lamaie si laptele fierbinte, putin cate putin.
Compozitia se pune pe foc, pana se ingroasa, amestecandu-se continuu.
Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se adauga untul rece taiat cubulete, apoi se lasa la rece.
Crema se pune deasupra aluatului si se decoreaza cu fructe si ormanente din zahar.