Desert tarta cu branza si nectarine

de Lau in Dulciuri, 9 Noi 2017 | 2690 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 500-700 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g telemea
  • 2 linguri gris
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 3 nectarine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si nectarine:

Cernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Amestecam aluatul pana obtinem un aluat nelipicios si nisipos, oprim 2/3 din aluat pe care il punem intr-o folie alimentara pe care o dam la rece.

Peste aluatul ramas, adaugam esenta de vanilie, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios, (adaugand treptat faina).

Il invelim in folie alimentara si dam la rece 15 min.

Pregatim umplutura-branza de vaci o amestecam cu telemeaua data prin razatoare, grisul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul, mixand bine pana ce obtinem o bezea ferma.

Incorporam bezeaua in amestecul de branza, amestecand usor cu o paleta.

Intindem aluatul pe masa infainata dupa care il transferam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Adaugam umplutura de branza, deasupra felii de nectarine si deasupra sfaramam cu degetele aluatul de crumble.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 30 min, o lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri