Ora de dulce!
Delicioasa e putin spus...nu prea am cum sa va dovedesc, asa ca va invit sa o probati daca aveti incredere in mine!
Tarte si placinte rumenite si iscusite
Blat:
Crema de branza:
Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute.
Crema de branza se prepara usor; se amesteca cu mixerul ouale si zaharul, se pune branza in doua trei transe, apoi iaurtul, zeama si coaja de lamaie, vanilia si la final amidonul, grisul si praful de copt.
Se scoate blatul de la rece se intinde foaia pe o suprafata infainata bine, la fel si sucitorul si se aduce la dimensiunea tavii de copt.
Tava se tapeteaza cu unt si faina, apoi se asaza foaia de aluat in diverse forme. Deasupra foii se pune crema de branza si se adauga agrisele uscate.
Prajitura se coace la 190 de grade Celsius, pana ce devine ferma deasupra, posibil sa dureze undeva intre 45 de minute si o ora in functie de cuptor.
Eu am decupat cu forma rotunda cand s-a racit tarta, pentru prezentare.