Desert strudel cu prune

de Lau in Dulciuri, 2 Mar 2018 | 5141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 150 -200 ml apa calduta
  • 1 lingura otet
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 1 kg prune(fara samburi)
  • 200 g zahar
  • 3 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Uns
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • susan
  • mac
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu prune:

Prunele se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si se lasa deoparte cateva ore.

Scurgem prunele de zeama care o lasa, adaugam grisul, scortisoara, esenta si amestecam.

Aluat-intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, amestecam cu o lingura faina si lasam 10 min.

Adaugam uleiul amestecat cu otetul si esenta de vanilie, incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Ipartim aluatul in 2-3 bucati depinde de cat de mare este tava). Intindem fiecare foaie pe masa infainata, avand lungimea egala cu cea a tavii, adaugam prune pe latura lunga, apoi rulam strans.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min intr-un loc calduros, ungem cu oul batut cu lapte, presaram susan, mac si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca. 30-40 min.

Pudram cu zahar pudra si taiem felii dupa ce se raceste (daca avem rabdare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza