Desert rulouri cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 9 Ian 2020 | 2329 vizualizari

 

Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon alimnentar
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g mascarpone
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii.

Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca.

Laptele il punem la fiert, intre timp intr-un bol mai inalt batem ouale cu zaharul, amidonul, adaugam laptele si amestecam bine.

Punem din nou lichidul in cratita si punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata cu mascarponele, mixam pana ce se omogenizeaza.

Umplem rulourile cu crema si le dam la rece 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat